"Anton" - en kraftig kar

Vi har investert i ny løftevogn!

De siste 10-15 årene har Fitjar Mekaniske Verksted utvidet og modernisert verfts anlegget, spesielt med tanke på bygging av skrog og servicearbeider. Vi har blant annet utvidet arealet, investert i tårnkraner, multiwheelere og løftevogn, samt bygningsmasse og produksjonsutstyr.  


I 2016 fikk vi «Karlsvogna». Den er svært effektiv og et nyttig arbeidsredskap.  Nå ser vi at behovet endrer seg, da båtene i havbrukssegmentet blir både større og tyngre. Vår Servicesjef Geir Arne Isdahl smiler ekstra bredt når han nå kan fortelle at vi har investert i en ny løftevogn.

Anton Vestbøstad - en av de fire gründerne bak FMV

Vogna får navnet «Anton», og kan løfte opptil 900 tonn. Den er oppkalt etter Anton Vestbøstad, formann i det alle første styret, og en av de fire gründerne bak Fitjar Mekaniske Verksted AS, etablert i 1957.

«Anton» gir oss nye muligheter da vi kan ta på land enda større og ikke minst tyngre fartøy, samt tilby tjenester tilpasset disses behov bla innen maskin-arbeider.  Vi vil også med egne krefter være i stand til å sjøsette større nybygg enn i dag.

Operativ sommeren 2023

Vår nye løftevogn er operativ sommeren 2023. Fra da av tilbyr vi våre effektive landsetting-tjenester for større servicebåter, kystfiskeflåten, og mindre lastebåter, passasjerkatamaraner og ferger som vi tidligere ikke har hatt mulighet til å betjene.

På samme måte som Anton Vestbøstad var god for våre kunder og verftet, skal «Anton» bli det.