FDA har kontrahert to nye servicefartøy!

I august 2023 leverte FMV det som kan betegnes som Norges råeste konstruksjonsfartøy/servicefartøy, FMV54 «FDA Mimmi» til Finnsnes Dykk & Anleggsservice (FDA). Nå kan vi stolt fortelle at «FDA Mimmi» skal bli storesøster, og at FDA har kontrahert to nye servicefartøy fra Fitjar Mekaniske Verksted (FMV).

Bjarkøyklassen

«Bjarkøyklassen» er navnet på det nyutviklede designet, med typebetegnelse FMV W27M.
FDA og FMV har jobbet tett sammen i utviklingsfasen, og også disse fartøyene kommer til å vises langs kysten. De nye fartøyene har hoveddimensjoner LxBxD 26,40 m x 12,50 m x 4,50 m.

 
I utviklingsfasen er det lagt vekt på at fartøyene skal kunne løse et bredt spekter av oppdrag, inkludert sjøentreprenør-virksomhet. De er også forberedt for montering av bløggeanlegg. Miljøfokuset er stadig sterkere, og det skal monteres batteripakker på ca 1450 kWh om bord. 

Byggenr. blir FMV58 og FMV59. Fartøyene skal leveres i april og august 2025.


Hugo Strand, Verftsdirektør Fitjar Mek, er svært glad for å fortsette det gode samarbeidet med FDA.
De siste årene har bydd på en del utfordringer og bekymringer for en norsk skipsbygger, men i dag skal jeg bare gå rundt å være glad på vegne alle oss på Fitjar Mek.

Jeg velger meg et sitat som er beskrivende for dagen:   

«I got a feelin in my body

this will be our lucky day.

We`ll be releasing all our sorrow

leave it laying along the way”

   - Elvis “The King” Presley (versjon av Stuart Price)

 

UTMERKET SAMARBEID

Verft og rederi har hatt godt samarbeid tidligere ved design og bygging av FMV 218 «Niklas», FMV 235 «Hans» og FMV 236 «Emilie». Og nå senest med flaggskipet FMV54 «FDA Mimmi».

Reder, dykker og bedriftsutvikler Keneth Larsen, er glad for å fortsette samarbeidet med FMV. «Verftet har levert gode båter, på tid og til avtalt pris. En årsak til at vi nå inngår nye kontrakter med FMV er den jobben de gjorde på «FDA Mimmi». Videre ser vi at fartøy bygd i Norge gjennomgående har god kvalitet som også medfører mindre plunder & heft i driftsfasen, samt høy annenhåndsverdi».

 

FINNSNES DYKK & ANLEGGSERVICE

FDA AS er en maritim entreprenør med ca. 50 dyktige og serviceinnstilte dykkere, matroser og båtførere som har fokus på kvalitet, sikkerhet og miljø. Fartøyene har fast besetning med lang erfaring og bred kompetanse innenfor sine fagområder.

Selskapet ble etablert i 2002 av Keneth Larsen og er 100% eid av Keneth Larsen Holding AS. I starten var det i hovedsak dykkertjenester som ble levert. I 2008 ble den første servicebåten kjøpt inn, og samme år ble firmaet organisert som et AS. Fra 2008 og frem til i dag er det investert i flere service- og dykkerbåter.


FITJAR MEKANISKE VERKSTED AS

FMV er et framtidsrettet skipsverft som tilbyr nybygg, ombygging og service, basevirksomhet og prosjekteringstjenester. Gjennom «FMV Goodfish»-satsingen har verftet prosjektert og bygd servicefartøy, bløggebåter, brønnbåter, spesialfartøy mm. Mange av disse er bygd komplett i Norge.
Vi på Fitjar Mekaniske Verksted AS takker for tilliten, og ser frem til å gå i gang sammen med FDA. 
«Dæven det e deilig det her!»

 

For mer informasjon, kontakt:

Fitjar Mekaniske Verksted AS
Hugo Strand
Verftsdirektør
hugo.strand@fmvas.no
tlf. 992 52 220


Finnsnes Dykk & Anleggservice AS
Keneth Larsen
Eier og daglig leder
keneth@fda.no
tlf. 907 64 322