FMV43 "Taupiri" er sjøsatt

21. mai ble prosessbåten "MS Taupiri" sjøsatt ved Fitjar Mekaniske Verksted. 

"HLV Uglen"

Sjøsettingen ble utført med hjelp av «HLV Uglen» som eies av Ugland Shipping AS. Kranfartøyet kan løfte opp mot 800 tonn, og hadde ingen problem med gjennomføring av sjøsettinga. Det var godt samarbeid mellom mannskapet på Uglen og «Berre goe» FMV folk.

Søsterskip

«MS Taupiri» er søsterskip av «MS Taupo» som ble overlevert til rederiet Napier AS i januar 2019.

«MS Taupiri» er i likhet med sin søster en prosessbåt bygd komplett i Norge, og er av designet HFMV P43 - 400. Prosessbåt designserien er et samarbeid mellom Napier AS, Fitjar Mekaniske Verksted AS og Heimli AS, og består av skipsdesign med ulik funksjonalitet / kapasitet, bruksområde og størrelser.


"Godt med alt som er gjort"

Det er alltid spennende med sjøsetting, og det er en god følelse når man ser båten flyte fint på sjøen. FMVs Prosjektleder Åsmund Sjøfonn sier «det er godt med alt som er gjort» og ser fram til å komplettere fartøyet.

Avtale med Mowi ASA

«Taupiri» skal etter planen være ferdig i juli 2019, og har allerede inngått kontrakt med Mowi ASA, tidligere kjent som Marine Harvest.  Båten skal avlive, bløgge og frakte laks til slakteri for Mowi i region Sør, Midt og Nord. Fordelene med prosessbåt kontra brønnbåt er relatert til både økonomi, dyrevelferd og biologisk sikkerhet. FMV39 «MS Taupo» går for Salmar og laster drøye 300 tonn fisk med svært lite svinn og høy kvalitet.


5 prosessbåter i ordre på FMV

Fitjar Mekaniske Verksted har levert to prosessbåter hittil, og inkludert FMV 43 «Taupiri» har verftet nå 5 slike fartøy i ordre.  Prosessbåter er et spennende, nytt og viktig markedssegment for verftet, som nå teller om lag 130 fast ansatte.