Ny «Vikingbank» kontrahert

Cetus AS kontraherer kombinert snurper / tråler fra Fitjar Mek. Verksted AS

 Det blir mer lokalt samarbeid når Fitjar Mek. Verksted AS og Salt Ship Design AS igjen samarbeider om ny fiskebåt til rederiet Cetus AS frå Karmøy. Cetus har kontrahert en 65 m topp moderne kombinert pelagisk snurper/tråler fra verftet på Fitjar. Skipet er designet og utviklet av Salt Ship Design AS på Leirvik etter tett og godt samarbeid med rederiet, og dette er andre gong på mindre enn to år Cetus AS bestiller fiskefartøy med Salt-design som skal bygges ved Fitjar Mek. AS.

Det svært miljøvennlige, effektive og moderne fiskefartøyet

blir 65 meter langt, får bredde på 14 meter, og skal utrustes som kombinert snurper/tråler. I tillegg til at båten er designet og skal byggest lokalt, er det mange lokale leverandører som skal levere utstyr og tjenester til nye «Vikingbank». Rederiet vil òg framheve sitt gode samarbeid med DnB.

Nye «Vikingbank» skal overleveres rederiet i september 2020.

«Vi er svært fornøyd med igjen å få tilliten, og ser fram til å fortsette det gode samarbeidet med Salt og Cetus. Dette er en viktig kontrakt for FMV og våre tilsette. Med FMV46 «Vikingbank» har vi en nybyggingshorisont på knappe 2 år beståande av 10 ulike fartøy. Det gir stor regional verdiskaping og trygge arbeidsplassar», sier en fornøgd verftsdirektør Hugo Strand.

Fitjar Mek. Verksted holder til på Fitjar og har 100 fast tilsette.

Verftet er en hjørnestensbedrift i kommunen og satsar spesielt innen fiskeri- og havbruksmarkedet, men bygger òg spesialfartøy som t.d. Kystverkets «OV Ryvingen».

Den nye designkontrakten er svært gledelig for Salt,

sier Egil Sandvik hos Salt Ship Design. Nye «Vikingbank» er andre fiskebåt med Salt-design for Cetus-rederiet, og vi er svært glade for at rederiet kommer tilbake til Salt når de nå kontraherer ny båt igjen. Skipsdesignerne hos Salt ser òg fram til å fortsette det gode samarbeidet med Fitjar Mek. Verksted AS, som nå har to nybygg til rederiet under bygging. Fiskeri og havbruk er et viktig marked for Salt, og selskapet har med «Vikingbank» totalt 20 fartøysdesign under bygging. Av disse er 7 fiskefartøy og 5 til havbruksnæringa.