Takker av etter 47 1/2 år på Sveiseneset

Etter 47 ½ år på Sveiseneset har Per Svein Bukkholm nå valgt å gå av med pensjon, snart 68 år gammel. 

Startet som maler

I 1971 startet han som maler, og var med på ombygging av fiskebåten «Artus» som ble levert i 1972. Maling viste seg å ikke være det rette for Per Svein. Og da det første nybygget på FMV, M/S Staaløy ble bygd i 1972, var Per Svein sammen med Magnar Helland og monterte sanitærutstyr som servanter, klosett og radiatorer. Etter dette gikk han over til å jobbe på lageret.

FMV har vært en trygg og god arbeidsplass

«FMV har vært en trygg og god arbeidsplass» forteller Per Svein, som har jobbet sammen med alle sjefene på verftet. Han trekker spesielt fram Torgils Vestbøstad som en fantastisk fagmann. Han kunne alt om det som rørte seg ombord i en fiskebåt.

 

Da Tore Vik tok over ledelsen av vertet i 1997 gikk Per Svein over til å jobbe på innkjøpsavdelingen, hvor han har vært siden.

Lang fartstid på FMV

Etter 47 ½ år på Sveiseneset er Per Svein en av de som har jobbet flest år på FMV, kun slått av Olemann som var med på grunnarbeidet allerede som 16 åring. Selv om det har vært tøffe tider i bransjen, som i 83/84 da det var en kort periode med pemitteringer, har Per Svein aldri byttet arbeidsplass. Han trekker fram arbeidsmiljøet som en viktig faktor for dette, FMV har vært en trygg og god arbeidsplass med et godt arbeidsmiljø.

Per Svein vil fortsatt være en viktig ressurs for Fitjar Mekaniske og vil være tilgjengelig for jobbing på timebasis fra høsten av. Men nå skal han først ha 8 uker ferie, og prøve å lokke konen til å bli pensjonist også.

Vi takker Per Svein for en flott tid sammen, og ønsker han en god pensjonisttilværelse.